Ontdek van alles samen met je kind tijdens Expeditie Junior in Franeker!

Franeker – Op zaterdag 5 oktober vindt van 11:00 tot 16:00 uur de tweede editie van Expeditie Junior plaats in het centrum van Franeker.  De expeditie is georganiseerd als onderdeel van het Weekend van de Wetenschap.

Kinderen dompelen zich onder in een wereld van leren en plezier waarbij ze op een interactieve manier ontdekken hoe dingen werken! Onderzoek je spiegelbeeld, leer programmeren, ga op vossenjacht, maak samen een raderwerk met tandwielen, volg de rapworkshop met Raptiel. Je kunt meedoen aan Tussen Kunst en Kids, de Martinitoren beklimmen of ontdekken hoe je brein in elkaar steekt.

De activiteiten zijn ontworpen om kinderen aan te moedigen om op een speelse manier kennis te maken met wetenschap, technologie, kunst en natuur. Dit evenement is niet alleen leuk, maar stimuleert ook de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen.

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten.

Begin op 5 oktober tussen 11:00 en 16:00 uur samen de ontdekkingstocht bij Museum Martena, het Keatsmuseum of bij de Botniastins. Je krijgt een blokkenschema mee en vervolgens ligt met de deelnemersbutton de hele binnenstad voor je open.

Planetarium in beweging